Rustig…

Posted by admin on maandag feb 2, 2009 Under Nicole

Het wordt weer eens tijd om een stukje te dichten over het wel en wee van De Faasjes.

Eigenlijk gaat het hier prima. We zijn het nieuwe jaar goed begonnen en alles kabbelt rustig voort.

Met de kleine mannen gaat het prima. Cas heeft zijn oorontsteking (of zoals hij het zelf zegt: oorversteking) doorgegeven aan zijn kleine broertje, die er wonderwel weinig last van gehad heeft in de vorm van slapeloze nachten. Hij had al een paar dagen koorts, maar hij was wel helemaal in zijn knollentuin. Toch maar een kuurtje. Nicole heeft de griep gehad en Benno is een paar dagen rillerig geweest, maar da’s eigenlijk alles.

Op 27 januari heb ik de tand van Cas eruit getrokken. De tand zat zo los dat ik bang was dat hij hem in zou slikken met alle nare gevolgen (roeren in de toiletpot ofzo) van dien. Hij schrok er even van, maar dat was zo over. Een beetje drinken, even bellen met opa en papa om te vertellen dat je tand eruit is en dan naar bed. Kom ik na een uur boven om mijn goede daad als tandenfee te verrichten, ligt Cas te mokken in bed dat de tandenfee nog steeds niet geweest was. Uiteindelijk is hij in slaap gevallen om vervolgens om 10 voor 6 ’s morgens in mijn slaapkamer te komen te vertellen dat ze wel de tand heeft mee genomen, maar er geen centje voor in de plaats had gelegd (gaap…). Afijn, hij was gelukkig met zijn euro die meteen in zijn spaarpot verdween. Inmiddels hebben we gezien dat zijn nieuwe tand ook al in aantocht is. Kleine baasjes worden groot….
Ook met zwemmen gaat het prima. Ondanks dat hij vanaf 19 december tot 14 januari geen les heeft gehad, was hij niet achteruit gegaan en hij mag zichzelf inmiddels ‘drijf kampioen’ noemen. We zijn er nog lang niet, maar er zit veel vooruitgang in.

Manneke Stanneke groeit als kool. Letterlijk en figuurlijk. Soms haal ik hem ’s morgens uit bed en dan lijkt het of hij alweer gegroeid is. Hij heeft inmiddels kledingmaat 98 voor boven en broeken maat 92. Zucht. Over 2 maanden wordt hij alweer 2 jaar en gaat dan op de dinsdag en vrijdagochtend naar de peuterspeelzaal. 30 maart is zijn laatste dag op Villa Valentijn.
Op 26 januari heeft hij voor ‘filmster’ gespeeld. Die dag is er op Villa Valentijn gefilmd naar aanleiding van de gebeurtenissen in Dendermonde en hij zat prinsheerlijk met een roze slab een beker drinken leeg te slurpen. Ik zal eens zien of ik de link hier op de website kan krijgen.
Stan begint ook steeds meer te kletsen: papa, mama, opa, oma, kikker, nijntje, nis (mis), ikke, jij, jouw, bah, poep en koekje behoren inmiddels tot zijn woordenschat.¬†Vooral ‘nee’ is een favoriet.

Jammergenoeg wil het plaatsen van nieuwe foto’s niet meer lukken. Benno heeft beloofd dat hij hier snel naar zal kijken. Zodra het kan, zetten we ze er uiteraard op.

Groetjes,

Nicole & Co.

Leave a Reply